Modlitby 24/7

4. 3. 2010 16:46
Rubrika: Úvod

Jistě si říkáte, co znamená tento pojem. Jedná se o nepřetržitý modlitební řetěz tvořený lidmi či skupinami, kteří se střídají ve vyhrazené modlitební místnosti po jedné nebo více hodinových intervalech. Mnozí z vás si určitě řeknou, že se modlit mohou i sami doma a nemusí kvůli tomu chodit do nějaké speciální místnosti. Ale ruku na srdce, kdo z nás se zvládne doma sám hodinu v kuse modlit k Pánu, aniž by nás něco vyrušilo, ať už telefon, děti, zprávy nebo nečekaná návštěva.

Modlitební místnost je místem vyhrazeným jen pro modlitbu. Člověk už jen cestu, kterou sem musí překonat, může pojmout jakou pouť. V místnosti je jen on a Pán a nikdo jiný. Při modlitbě jej nic neruší, nemůže se sebrat a odejít a v noci jednoduše usnout, protože na něm závisí nepřetržení řetězce. Každý příchozí má vyhrazený čas, kdy může být s Pánem a ten může využít, jak jen uzná za vhodné. Modlitby 24/7 jsou obrovskou příležitostí pro křesťany a vedoucí církví a sborů, kterým leží na srdci město, ve kterém žijeme, církve i lidé, kteří nevěří v Boha. V mnoha městech se tato místnost zřizuje na nečekaných místech. Často se podařilo pronajmout bar, klubovnu, školní třídu a jiná místa, která mají být svědectvím o tom, že modlitba je opravdu pro každého.

Modlitební místnost je kreativně upravená. Najdete v ní mnohé předměty stimulující člověka k modlitbě. Často jsou tu svíčky, na stěnách šátky a úryvky z Bible nebo náměty týkající se života v našem městě, státě či problémů v celém světě, za které je potřeba se modlit. Stěny místnosti jsou často svědky modliteb za obrácení nevěřících přátel, za šíření evangelia, za služebníky v církvích a mnoho dalších. K dispozici je samozřejmě Bible, zpěvníky, kytara nebo volné papíry a barevné tužky, které mohou být využity pro tvořivé chvály.

Modliteb 24/7 se zúčastňují ne jen věřící ze všech církví a denominací, ale často sem zavítají i nevěřící lidé, kteří hledají smysl svého života a tady nalézají odpovědi na své otázky.

Já sama jsem se o této možnosti dověděla již dávno. V létě jsem ale úplnou náhodou potkala kluka z Kladna, který tento řetězec pořádal a poprosil mě, zda bych se také nechtěla zúčastnit organizování a nepomohla i při zvaní nových lidí. Abych řekla pravdu, tak mě tato myšlenka ne jen nadchla, ale přinesla mi do srdce i neklid. Člověk ač nechce, vždy cítí trochu respekt před lidmi, kteří uctívají Pána trochu jinak, než on sám. Veškeré obavy ze mne ale spadly ve chvíli, kdy jsem za sebou zavřela dveře modlitební místnosti, která byla v listopadu zřízena v prostorách CB. Schválně jsem si zvolila ranní hodinu mezi 6:00 a 7:00. Venku byla ještě tma a ticho, mnozí lidé ještě spali a já cítila, že právě teď je na mě, abych se za ně modlila, protože jsem jedna z mnoha lidí povolaných k modlitební stráži: 24hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Hodina uběhla tak rychle, že jsem ani nestihla promodlit vše, co jsem chtěla. Pochopila jsem, proč všichni říkají, že tu čas běží mnohem rychleji a do příštího řetězce vím, že si mám rezervovat hodiny alespoň dvě.

Zobrazeno 1517×

Komentáře

Markéta Pavelková

děkuju moc za článek!!=)<br />
u nás se modlitby 24/7 pořádají už dlouho a vždy mě to osloví a jsem vděčná za možnost modlit se takto nepřetržitě s křesťany různých denominací... Je to parádní zkušenost!=)<br />
Díky za sdílení tady na Signálech!=) Kéž by se 24/7 mohlo rozšiřovat i do dalších měst... :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková