A Bůh po dva dny promlouval k mému srdci…

28. 9. 2009 21:47
Rubrika: Zamyšlení | Štítky: akce:navsteva-papeze

Vinoř, Lukáš: Ve zprávách dávali reportáž ze setkání se Svatým Otcem v Brně a říkali:“ Na Svatého Otce se přišlo podívat 120 000 lidí.“ Hned mi na té větě něco nesedělo… PODÍVAT??? Jdu se i já do Boleslavi na Svatého Otce jen PODÍVAT? Co očekávám od tohoto setkání?

Já: Pane, v mém životě je teď tolik zmatku. Opět jsem sešla z cesty.  Nevím, jestli je to správné, ale cítím k nevěřícímu klučinovi něco víc. Ač se mi tato situace fyzicky líbí, chci také duchovně cítit, že je to Tvá vůle.  Prosím, mluv ke mně na této pouti, kterou chci prožít společně s Benediktem XVI. Promlouvej ke mně skrze jeho slova, skrze lidi, kteří jsou na této cestě se mnou. Promlouvej také skrze situace,  které mě čekají  a kdybych se třeba vzpouzela,  že to přece nemůže být Tvoje vůle, protože mi najednou budeš říkat něco jiného, než bych si sama přála, tehdy se prosím bij se mnou samou, dokud neuvěřím, že to opravdu je TVÁ vůle…

 

Někde na cestě mezi Vinoří a Boleslaví, Vítek: „Víš, že jsi milovaná? Pán Tě tolik miluje…“

 

Boleslav, předprogram na náměstí:  

Dávám Ti srdce své
i duši svou,
chci jen pro Tebe žít.
S každým nadechnutím,
s každým procitnutím
chci jen Tvou cestou jít.

 

Z pódia: Z knihy Kazatel , čtvrtá kapitola: Lépe dvěma než jednomu. Upadne-li jeden, druh jej zvedne. Běda samotnému, který upadne; pak nemá nikoho, kdo by ho zvedl.

Já: Ty jo, takových kluků co je všude kolem mě. Všichni jsou věřící… A hele tihle i zpívají se složenýma rukama a takovým upřímným výrazem ve tváři. A tady? Dívka a chlapec se drží za ruce a také zpívají ke cti Pána.  Není právě tohle to, po čem touží moje srdce? Být s někým, s kým mohu sdílet svou víru, společně se modlit a zpívat k Bohu?

 

Z pódia: Pane, odevzdáváme Ti naše vztahy… odevzdáváme ti celou naši sexualitu…

Já: Pane, proč se mi tak moc chce plakat? Rozevírám své dlaně a upřímně prosím Pána, aby mě usvědčil v těch oblastech života, které musím změnit, abych mohla jít za ním.

 

Dávám Ti srdce své
i duši svou,
chci jen pro Tebe žít.
S každým nadechnutím,
s každým procitnutím
chci jen Tvou cestou jít.

 

 

Boleslav -Stanové městečko, Já: Pane, ten vymknutý kotník po té cestě hrozně bolí. Nemůžu spát. Ale víš co? Chci to obětovat za mé nevěřící kamarády. A použij si to i tam, kde je to potřeba.

 

Boleslav – Probošťská louka, Benedikt XVI.: …zakládejte křesťanské rodiny….

Já: Pane, to si děláš legraci! Proč mě z té promluvy zaujalo zrovna tohle??? To teda, ne. To nemůžeš myslet vážně! Dokaž, že to co si teď myslím, je opravdu Tvá vůle.

 

 

Doma, Př 1, 10: Můj synu, kdyby tě lákali hříšníci, nepřivoluj!

Já:  Nóóó, tak to je výborný! Ty to snad opravdu myslíš vážně. To nemůže být pravda. Vždyť je nám spolu fajn. To že není věřící přece…  No dobrá, máš pravdu. Ale pro mě to teď znamená vzdát se vidiny opory v někom fyzickém a to nebude jednoduché. Pane, prosím stůj při mně, když budu mít pokušení se opět vzdálit od Tvého plánu se mnou. Dej mi sílu čekat na toho pravého. Cítím ve svém srdci, že to je člověk, který Tebe miluje….

 

 

Slovo na den 28. 9. 2009: Lk 22,32 Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala; a ty, až se obrátíš, buď posilou svým bratřím.

Posiluj nás, Bože, a chraň nás. Ať milost, kterou jsme od tebe přijali, neztratíme a dobře ji využijeme pro dobro svých bližních.

 

Dávám Ti srdce své
i duši svou,
chci jen pro Tebe žít.
S každým nadechnutím,
s každým procitnutím
chci jen Tvou cestou jít.

 

AMEN

Zobrazeno 1072×

Komentáře

Fibiii

To ja dekuju vam, kluci:)

dromedar

Ta písnička zní jako úplně klasická deklarace rozhodnutí pro zasvěcený život :)<br />
<br />
(Ale přemýšlel jsem, zda je ono "chci jen pro Tebe žít" slučitelné s životem v manželství a jistě je - kdyby toto "chci jen pro Tebe žít" řekl muž ženě, bude to znamenat "žádná jiná nebude moje manželka", ale ne "nikdy se nepodívám a nepromluvím na žádnou ženu kromě tebe" - podobně ve vztahu k Bohu to znamená "nikdo kromě tebe se nestane mým Bohem", ale ne "nebudu milovat nikoho kromě tebe" - což by ostatně byl ve světle toho, co o lásce k Bohu říká Ježíš, veliký nesmysl.)

VítekZ

... a co jiného je manželství, než zasvěcený život :-) Bůh stvořil člověka jako muže a ženu a manželství se slibem věrnosti, dokud ho smrt nerozváže, je zasvěcení Bohu v jeho stvoření :-)

Gotšalk

Super blog!!!! Už jsem dostával pocit, že se na Signálech řeší jen hudba v StB a najednou trochu zjevení z jiného světa. Jen tak dál přátelé:) Díky Fibii

cailin-grian

Moc hezký článeček Luci, i já jsem si na něm uvědomila pár věcí. Přeji ti, aby jsi měla i v tomto štěstí a Bůh tě brzo obdaroval nějakým tím věřícím partnerem.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková